"B" alom

striped magic2022 "B" alom

Striped Magic Holland Juhászkutya Kennel

A „B” alom születése 2022. őszén várható. A kölykök születéséig foglalásokat nem fogadunk, de létrehozunk egy listát, amire fel tudtok iratkozni. Kérjük, a komoly érdeklődők írjanak emailt a stripedmagickennel@gmail.com címre!
Apa: Aernout Kaiannco „Cooper”
– Anya: Bahama Black Beck Herders „Mokka”
– Tüzelés első nap: 2022. augusztus 1.
– Kölykök várható születése: október közepe
Aernout Kaiannco

Születési idő: 2017. 09. 10.
Származási ország: Csehország
Magasság:  62 cm
Testsúly: 27 kg
Tenyészszemle eredménye: Tenyészthető
Kiállítási eredmények: Kitűnó 1. CAC, CACIB, BOB
Képzettségi fokozat: BH/VT
Egészségügyi eredmények: HD B, ED 0, LTV 0, Spondylosis free, DM N/N, SDCA 1-2. N/N, KBR/KBR
DNS profil: elérhető

Working-dog: https://www.working-dog.com/dogs-details/6295475/Aernout-Kaiannco

Bahama Black Beck Herders

Születési idő: 2017. 04. 01.
Származási ország: Ausztria
Magasság:  58 cm
Testsúly: 25 kg
Tenyészszemle eredménye: Tenyészthető
Kiállítási eredmények: 2018. Kitűnó 1. CAC, HPJ / 2021. Kitűnő 1. CAC, CACIB, GRAND PRIX győztes, Hungária Champion
Képzettségi fokozat: BH/VT, Képzés alatt terület- és romkutató munkára
Egészségügyi eredmények: HD B, ED 0, LTV 0, DM N/N, SDCA 1-2. N/N
DNS profil: elérhető

Working-dog: https://www.working-dog.com/dogs-details/6118300/Bahama-Black-Beck-Herders

alom1 "B" alom

Cooper

Cooper egy nagyon különleges személyiségű kan kutya, óriási megfelelési vággyal, óriási lelkesedéssel, nagyon gyors tanulási készséggel. Ha “munkáról” van szó, semmi más nem érdekli, feladat végrehajtás közben teljesen közömbös a többi kutyára, és az emberekre is, de például séta közben is úgy elmegy az emberek mellett, mintha nem is léteznének. Egyáltalán nem igényli rajtunk kívül más emberek társaságát, nem barátkozik másokkal, de nem is agresszív, egyszerűen nem vesz róluk tudomást. Viszont jutalomfalatért, vagy játékért bárkivel együttműködik, de mindig a gazdi az első számára. Saját falkán belül néhány kutyával szívesen játszik, a többi kutyával nem törődik. Falkán kívüli kutyákkal nem foglalkozik, nem barátkozik, nem kezdeményez konfliktust. Ha egy kutya az arcába mászik, nem támad, morgással figyelmezteti.

Engedelmesség: Mindig nagyon lelkes, ami kisebb korában többször megnehezítette a tanulást, mivel annyira lelkes volt, hogy abban fáradt el. Nagyon gyorsan tanul meg bármilyen új feladatot, inkább a pontosításokra kell több időt szánni. Jutalomfalattal és játékkal is motiválható.

Őrző-védő: Kiváló zsákmány-, és védő ösztönnel rendelkezik, stabil fogása van. Nagyon szeretném vele kipróbálni a mondioringet, de sajnos nagyon kevés lehetőség van rá Magyarországon, így marad a klasszikus őrző-védő.

Canicross: 1,5 éves korától vettünk részt canicross versenyeken. Óriási energiával húz, éppen ezért inkább rövidebb távokra alkalmas, habár többször értünk el szép eredményt 5 km-en is. Legjobb eredménye egy 1. helyezés 1,5 km-en, és egy 3. helyezés 2,5 km-en. Természetesen rajtam is sok múlik futás közben, és inkább én vagyok a gyenge láncszem, ha igazán megindul, nem bírom hosszútávon a tempóját. Mostanában lassabb, hosszabb futásokat csinálunk, amikor láb mellett kell futnia.

Dog Dancing: Ez az a sport, amit az IGP rajongók sok esetben nem tartanak sokra, pedig szerintem az egyik legnehezebb és legszebb kutyás sport. Cooper 3,5 évesen 50 vezényszót és/vagy kézjelet ismer, ezek közül 15 alapengedelmesség, 15 trükk, és 7 távkontroll feladat. Természetesen folyamatosan fejlesztjük, pontosítjuk a feladatokat. Számomra ez az a sport, amiben igazán el tudom engedni magam, és Cooper is nagyon szereti. Sajnos most nincsenek versenyek, de a későbbiekben szeretnénk néhány versenyen résztvenni.

Videók

Mokka

Mokka egy domináns szuka, ő a falkavezér kutyáink közt, de nem agresszív. Önálló gondolkodású, minden feladatot szívesen végrehajt a gazdiknak. Feladat közben nem érdekli a többi kutya és ember, más emberekkel is nyitott, szívesen ismerkedik, játszik bárkivel. Energikus, imád futni, ő inkább póráz nélkül a saját tempójában, de húzni is szeret, akár túrázásról, akár canicrossról van szó. Jutalomfalattal és játékkal is motiválható, bárkivel képes együttműködni, de mivel nagyon erősen ragaszkodik, ilyen esetben folyamatosan a gazdit figyeli.

Engedelmesség: Engedelmességben kiemelkedő tehetsége van, figyelmes, tisztafejű, kevés gyakorlással képes összetett feladatok pontos végrehajtására.

Őrző-védő: Mokka számára az őrző-védő egy játék, amit nagyon szeret. Gyorsan megtanulja és pontosan végrehajta a feladatokat tisztafejű, kontroll alatt tartható.

Személykeresés: Mokka önállósága miatt nagyon tehetséges személykeresésben (terület- és romkutatásban egyaránt), jelenleg kiképzés alatt áll. Magabiztosan keresi az eltűnt személyt, és határozottan jelzi is.

Videók

Az „A” alom 2021. augusztus 8-án született ugyanebből a párosításból, mindegyik kutya szuper lett, nézd meg őkett ITT: https://stripedmagickennel.com/a-alom-striped-magic-hollandjuhasz-kennel/

Striped Magic Holland Juhászkutya Kennel

Kasza-Pirka Ildikó és Kasza Norbert
stripedmagickennel@gmail.com

Kövess minket a friss hírekért!

Kapcsolatfelvétel

Kérlek, töltsd ki az űrlapot, és hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot!