Kutyáink

Aernout Kaiannco "Cooper"

Születési idő: 2017. 09. 10.
Származási ország: Csehország
Magasság:  62 cm
Testsúly: 27 kg
Tenyészszemle eredménye: Tenyészthető
Kiállítási eredmények: Kitűnó 1. CAC, CACIB, BOB
Képzettségi fokozat: BH/VT
Egészségügyi eredmények: HD B, ED 0, LTV 0, Spondylosis free, DM N/N, SDCA 1-2. N/N, KBR/KBR
DNS profil: elérhető

Cooper egy nagyon különleges személyiségű kan kutya, óriási megfelelési vággyal, óriási lelkesedéssel, nagyon gyors tanulási készséggel. Ha „munkáról” van szó, semmi más nem érdekli, feladat végrehajtás közben teljesen közömbös a többi kutyára, és az emberekre is, de például séta közben is úgy elmegy az emberek mellett, mintha nem is léteznének. Egyáltalán nem igényli rajtunk kívül más emberek társaságát, nem barátkozik másokkal, de nem is agresszív, egyszerűen nem vesz róluk tudomást. Viszont jutalomfalatért, vagy játékért bárkivel együttműködik, de mindig a gazdi az első számára. Saját falkán belül néhány kutyával szívesen játszik, a többi kutyával nem törődik. Falkán kívüli kutyákkal nem foglalkozik, nem barátkozik, nem kezdeményez konfliktust. Ha egy kutya az arcába mászik, nem támad, morgással figyelmezteti.

Engedelmesség: Mindig nagyon lelkes, ami kisebb korában többször megnehezítette a tanulást, mivel annyira lelkes volt, hogy abban fáradt el. Nagyon gyorsan tanul meg bármilyen új feladatot, inkább a pontosításokra kell több időt szánni. Jutalomfalattal és játékkal is motiválható.

Őrző-védő: Kiváló zsákmány-, és védő ösztönnel rendelkezik, stabil fogása van. Nagyon szeretném vele kipróbálni a mondioringet, de sajnos nagyon kevés lehetőség van rá Magyarországon, így marad a klasszikus őrző-védő.

Canicross: 1,5 éves korától vettünk részt canicross versenyeken. Óriási energiával húz, éppen ezért inkább rövidebb távokra alkalmas, habár többször értünk el szép eredményt 5 km-en is. Legjobb eredménye egy 1. helyezés 1,5 km-en, és egy 3. helyezés 2,5 km-en. Természetesen rajtam is sok múlik futás közben, és inkább én vagyok a gyenge láncszem, ha igazán megindul, nem bírom hosszútávon a tempóját. Mostanában lassabb, hosszabb futásokat csinálunk, amikor láb mellett kell futnia.

Egyéb: Cooper kb. 50 vezényszót és/vagy kézjelet ismer, ezek közül 15 alapengedelmesség, 15 trükk, és 7 távkontroll feladat. Természetesen folyamatosan fejlesztjük, pontosítjuk a feladatokat. Emellett nagyon tehétséges atlétikában, távolugrásban eddigi rekordja 4,7 méter, a falmászással most ismerkedik, de nagyon tehetséges benne.

Vizsgák/versenyek: BH vizsga 2020. június.

Videók

Bahama Black Beck Herders "Mokka"

Születési idő: 2017. 04. 01.
Származási ország: Ausztria
Magasság:  58 cm
Testsúly: 25 kg
Tenyészszemle eredménye: Tenyészthető
Kiállítási eredmények: 2018. Kitűnó 1. CAC, HPJ / 2021. Kitűnő 1. CAC, CACIB, GRAND PRIX győztes, Hungária Champion / 2023. Kitűnő 1. CAC, BOG III.
Képzettségi fokozat: BH/VT, RH FL V
Egészségügyi eredmények: HD B, ED 0, LTV 0, DM N/N, SDCA 1-2. N/N
DNS profil: elérhető

Mokka egy domináns szuka, ő a falkavezér kutyáink közt, de nem agresszív. Önálló gondolkodású, minden feladatot szívesen végrehajt a gazdiknak. Feladat közben nem érdekli a többi kutya és ember, viszont ő a legnyitottabb, szívesen ismerkedik számára szimpatikus emberekkel és kutyákkal. Energikus, imád futni, ő inkább póráz nélkül a saját tempójában, de húzni is szeret, akár túrázásról, akár canicrossról van szó. Jutalomfalattal és játékkal is motiválható, bárkivel képes együttműködni, de mivel nagyon erősen ragaszkodik, ilyen esetben folyamatosan a gazdit figyeli.

Engedelmesség: Engedelmességben kiemelkedő tehetsége van, figyelmes, tisztafejű, kevés gyakorlással képes összetett feladatok pontos végrehajtására.

Őrző-védő: Mokka számára az őrző-védő egy játék, amit nagyon szeret. Gyorsan megtanulja és pontosan végrehajta a feladatokat tisztafejű, kontroll alatt tartható.

Személykeresés: Mokka önállósága miatt nagyon tehetséges személykeresésben, jelenleg kiképzés alatt áll. Magabiztosan keresi az eltűnt személyt, és határozottan jelzi is.

Vizsgák/versenyek: Norbi és Mokka 2021. márciusban csinálta meg a BH vizsgát, majd mentőkutyás vonalon mentek tovább. Cél a területkutatás és romkutatás vizsgák, valamint részvétel éles bevetéseken.

Videók

Enjoy Black Beck Herders "Mia"

Születési idő: 2019. 05. 13.
Származási ország: Ausztria
Magasság:  57 cm
Testsúly: 23 kg
Tenyészszemle eredménye: tenyészthető
Képzettségi fokozat: BH/VT
Egészségügyi eredmények: HD A / ED 0 / SPONDYLOSIS FREE / DM N/N / SDCA 1-2. N/N

Mia egy nagyon energikus, kitartó, tisztafejű, és kiemelkedő zsákmányösztönnel rendelkező szuka. Nem véletelen, az egyik nagymamája a híres „le Dobry” hollandjuhász kennelből származik. Saját falkánk kutyáival szeret játszani, falkánk kívüli kutyákkal nem foglalkozik. Emberekkel közömbös, ha valaki szimpatikus, akkor érdeklődő, de igazából ő sem igényli mások társaságát a gazdikon kívül. Nagyon tehetséges engedelmességben, őrző-védőben, és szimatmunkában is. A későbbiekben ezekben a sportokban szeretnénk vele fejlődni.

Videók

Abby Striped Magic "Abby"

Születési idő: 2021. 08. 08.
Származási ország: Magyarország
Magasság:
Testsúly:
Tenyészszemle eredménye:
Kiállítási eredmények: Hungarian Minor Puppy Grand Winner 2021.
Képzettségi fokozat:
Egészségügyi eredmények:
DNS profil:

Nem terveztük, hogy az „A” alomból megtartunk kölykök, de Abby különleges személyiségével hamar belopta magát szívünkbe, és megtartott minket 🙂 4 hónapos volt, amikor megkezdtük kiképzését, 4,5 hónaposan résztvett az Euro Dog Show-n Budapesten, ahol kitűnő eredménnyel szerepelt. 5 hónaposan kezdtük vele a mentőkutyás kiképzést, amiben nagyon szépen fejlődik.

Sportcélok: Mentőkutyázás, Dog Dancing, Agility, aztán majd meglátjuk 🙂 eddig bármit próbáltunk vele, nagyon ügyes volt, és tulajdonképpen bármit szeret csinálni.

Videók

Bahama Striped Magic "Mimo"

Születési idő: 2022. 10. 15.
Származási ország: Magyarország
Magasság:
Testsúly:
Tenyészszemle eredménye:
Kiállítási eredmények: 2023. VP 1, Best Minor Puppy, Minor Puppy BIS II. helyezett
Képzettségi fokozat:
Egészségügyi eredmények:
DNS profil:

A „B” alomból sem terveztünk, hogy megtartunk kölyköt, de mivel Mokkával nem lesz több alom, ezért mégis velünk maradt Mimo 🙂 4 hónapos volt, amikor megkezdtük a mantrailing kiképzését, 5,5 hónaposan résztvett az első kutyakiállításán, ahol kitűnő eredménnyel szerepelt, mindjárt a Minor Puppy BIS II. helyezettje lett 11 kölyök közül.

Célok: Mantrailing, kiállítások, tenyésztés.

Videók